Moiro

Közéleti megnyílvánulás szeletek, Moiro módra, félig átsütve, világmártásban, magyar körettel

lájk

Friss topikok

  • clipper: komoly emberek próbája volt ez a józan viselkedés csataterén.. (később nekünk is lett fánk) (2011.08.25. 16:16) Szigeti veszedelem

Vedőr

2011.08.03. 12:19 clipper

Mi ma csirkét eszünk. Moiro csirkét.

 

Általában mindent gasztro blogban egy receptúra egy sztorival kezdődik, ami rávezeti a kedves olvasót, miért pont azt, miért abból, és honnan az ötlet, mindezt egy lenge múltidézéssel, kedvenc bolttal, esetleg grill zöldséggel körítve. Az én sztorim annyi, hogy a kertben leszedett cukkinit el kell használnom, mert megrohad. 

Cukkinis Csirkeapróhús Moiro módra


Belevaló:(2-3 adag)
-1dl Rizs
-1 db termetes, vagy 2 közepes cukkini
-1kg Csirkemell
-2-3 gerezd fokhagyma
-egy szép db hegyes erős, olyan aminek ha leharapod a magházát rosszul leszel
-2 fej közepes lilahagyma
-1 szál újhagyma
-Bors, só, jó igénnyessen
-3 laza loccsintás szója szósz (amit Oroszlányban nem lehet beszerezni egy kedves szerda délelőtt)
-2-3 ek petrezselyemzöld , és kakukkfű
-olivaolaj

Mindenek előtt megpirítgatod a rizs, mert azt mondtam, majd 2dl vízzel felöntöd, forrás után takarékon puhulásig. Felkockázod a csirkét, számodra szimpatikus méretűre, valamint a cukkinit ezzel megegyezőre, a hagymát félbe, majd csíkokra, fokhagymát szeletekbe, új hagymát karikákra.A hegyes erőst egészen apróra, ameddig csak tudsz vele szöszölni, vagdosd. Ezután lepirítod a csirkét(amit ügyesen érzéssel megsóztál), és félreteszed olyan helyre ahol egyszer megtalálod majd. Mehet a csirke serpenyőjébe a cukkini, amit nem kell napokig párolgatni csak pár perc alatt összeforgatod, hogy roppanós maradjon, majd a hagymákkal és a choppolt hegyierőssel elegyíted. Mehet rá a szója szósz, a bors, a só(ha szívbajosan szereted, mert a szója már eléggé sós) és a végén a rizs. Pár percig óvatosan kevergetve össze kotyvasztjuk és már tálalható is szigorúan zöld csíkos tányérba.A tetejére tettem feta sajtot mert haverok vagyunk. Ital ajánlatunk: Maracujás ájsz tea. Moirétvágyat!

 

Szólj hozzá!

Címkék: csirke recept cukkini


A bejegyzés trackback címe:

https://moiro.blog.hu/api/trackback/id/tr533122526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása