Moiro

Közéleti megnyílvánulás szeletek, Moiro módra, félig átsütve, világmártásban, magyar körettel

lájk

Friss topikok

  • clipper: komoly emberek próbája volt ez a józan viselkedés csataterén.. (később nekünk is lett fánk) (2011.08.25. 16:16) Szigeti veszedelem

Vedőr

2011.08.16. 10:44 clipper

Akik háttal állnak a nagyszínpadnak - Helperek

 Minden év márciusában, egy kis csoportnyi fiatal kezd gyülekezni a PeCsa bejáratánál, és zavartan próbálják megtudni jó helyen vannak-e. Egy-két arc ismerősen pislog egymásra és már villan is a pacsi , és  a sztorik tavalyról, a sztorik szigetről, a sztorik egymásról. Önkéntesnek jelentkeznek egy olyan csoporthoz akik ugyancsak rendkívüli dolgot művelnek: fesztivál elsősegély. Ők a Helperek Önkéntes Segítők Közhasznú Egyesülete, akik évről évre biztosítják a legnagyobb magyar fesztiválokon a magas szintű egészségügyi ellátást. 3 hónapon keresztül speciális oktatáson vesznek részt a leendőbeli járőrök, majd sikeres vizsgatétel után dolgozhatnak a fesztiválokon. A szervezet egy járőrszolgálatra alapuló struktúrával rendelkezik akik az esetek több mint felénél a helyszínen el tudják látni a kedves fesztiválozót, és ha komolyabb problémával állnak szemben segítséget kérnek, és perceken belül megérkezik a rescue vagy a mentőkocsi. A 3-as csapatban mászkáló járőrök fel vannak szerelkezve egy CB rádióval ,amivel folyamatos kapcsolatban vannak az  eü-koordinátorral ,valamint  egy járőrtáskával amiben alapvető elsősegély ellátáshoz szükséges felszerelések találhatók. A nagyobb színpadok zenekari árkaiban 4-6 fő biztosítja hogy a beemelt relikvensek épen kikerüljenek egy-egy giga koncertről, és a háttérben komoly mentősbrigád valamint ápoló személyzet foglalkozik a járőrök által átadott, vagy saját lábán az ellátóhelyre érkezett betegekkel, továbbá drogprevenciós sátorral is rendelkeznek ahol a psziho-szakszemélyzet várja az érdeklődőket. Ezek mellett megtalálhatóak a közel 400 fős stábban a tolmácsok, irodisták,technikai emberek, fotósok, IT-sok, tehát egy igen komoly szervezetről beszélünk.

  4 fesztiválon át követtem végig a Helperek munkáját, ami életem egyik legnagyobb élménye volt. Az önkéntesek munkája nem egyszerű, és talán a sziget végére realizáltam magamban, hogy ennyi könnyet, és ennyi nevetést egy helyen még soha sem láttam. Aki már járt fesztiválon az tudja, hogy a fáradtság minden esetben betámad a fesztiválok vége fele, és olyankor az ember más idegállapotba kerül, ha ezt még meg is kell osztani jópár emberrel, valamint kemény műszakokat tolni vele az nem egyszerű. De bátran állítom hogy sokan azok körül akik  ma hazatértek, vagy csak fognak mert még mindig bontják a sziget eü bázis intézményét, soha sem felejti el ezeket a heteket, és márciusban készen áll az újabb megmérettetésre, mert a Helperek két fantasztikus dolgot ad a fiatalok kezébe: hogy segíthetnek a rászorulókon, és a legjobb fesztiválokat. Mert ahol a helperek ott vannak, ott egy kedves kollegám szavaival élve, semmi baj lesz!                               

 

 

 www.helperek.hu

 

Szólj hozzá!

Címkék: fesztivál sziget helperek


A bejegyzés trackback címe:

https://moiro.blog.hu/api/trackback/id/tr63157410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása